בס"ד
שכבה לא יפה על הלשון – מה המשמעות ומה הטיפול?
*שפת הגוף
*שכבה לא רגילה על הלשון, מה זה אומר?
*מה הפתרון?
*טיפים שימושיים ואיך מטפלים?
שפת הגוף:
אין תחליף למערכת חיסונית בריאה וחזקה, מודעות, הרגלים ובגרות קובעים את מסלול הבריאות שלנו – לכאן או לכאן. הגוף תמיד מאותת כשאנחנו עושים משהו שמזיק לו. את הגוף אי אפשר לרמות. אחד מהסימנים הנפוצים זו שכבה לא רגילה על הלשון. כשרואים שינויים על הלשון כדאי לעצור ולברר מה לא בסדר.
מבט על הלשון של המטופלים שלי הוא חלק מהבדיקה אצלי. כשאני מסתכלת בעיניים אני רואה מה קורה בנפש. אני רואה מי הבנאדם, את האופי ואת המצב הרגשי האמיתי שלו, נטו כמו שהוא, בלי מסיכות.
כשאני מסתכלת על הלשון, אני רואה מה קורה בתוך הגוף במערכת העיכול ובריריות. לשון בריאה היא ורודה, לחה, עם שכבה דקה נקייה ושקופה. אבל את זה לצערי אני לא רואה הרבה. אני רואה יותר לשונות מצופות בשכבה עבה, לבנה, צהובה, אפורה, ונדיר גם עם כתם שחור. באמת הרבה מטופלים מתלוננים על שכבה לא נעימה על הלשון, על טעם לא טוב, ריח לא טוב ולפעמים גם צריבה.
שכבה לא רגילה על הלשון, מה זה אומר?
ישנן סיבות שונות לשכבה עבה על הלשון. לפעמים השכבה היא פטריית קנדידה, ואז סביר להניח שיש זיהום פטרייתי במערכת העיכול. לפעמים זה ריבוי של חיידקים עקב פלורת פה פגועה. לפעמים מדובר על ריקבון ותסיסה במערכת העיכול, זו אחת מהסיבות הנפוצות לשינויים בלשון. הסיבות הנפוצות לשכבה על הלשון:
- קנדידה
- סכרת
- הליקובקטור פילורי
- עודף רעלנים
- חולשה בכבד
- זיהום פנימי
- חוסר ברזל
- חוסר B12
- מצב דלקתי לא מאובחן במעיים
- וירוסים
- חיידקים
כאשר אני רואה כתם שחור על הלשון זה תמיד נורה אדומה אצלי שמצריך בירור מיידי, מקיף ומעמיק כי זה יכול להיות משהו רציני.
מה הפתרון?
כמו עם כל סימן אחר, גם שינויים בלשון הם רק סימפטום – תוצאה של בעיה יותר עמוקה. טיפול סימפטומטי הוא לא באמת טיפול כי ברגע שמפסיקים עם הפתרון המיידי, גם הסמפטום חוזר. הפתרון הוא בירור יסודי של כל במצב ושינוי ותיקון של הגורם לבעיה. רק שינוי בגורם מביא באופן אוטומטי לשינוי בתוצאה. הריפוי הוא בעצם תופעת לוואי של תיקון הגורם כמו שהסימפטום הוא תופעת לוואי של הטעות.
טיפים שימושיים :
- לא להשתמש במברשת שיניים לניקוי לשון.
2. להחליף פעם בחודשיים לפחות את מברשת השיניים.
3. לשטוף את הפה עם מי סודה (כפית סודה לשתייה עם כוס מים)
4. לצרוך כמה שפחות מסטיקים או סוכריות כימיים שהורסים את פלורת הפה הטבעית.
הטיפים האלה הם לא תחליף לבירור וטיפול בגורם האמיתי של השכבה על הלשון. אני ממליצה שתיקחו ראי ותסכלו בעין בוחנת על הלשון שלכם. אם תראו שכבה לא רגילה או צבע לא טבעי, כדאי לכם לבוא להיבדק וביחד נבין מה עומד מאחורי השינויים בלשון ומה כדאי לעשות על מנת למנוע סיבוכים בעתיד. עדיף מוקדם ממאוחר.
תצרו קשר
באהבה דניאלה שפי