טיפול בקנדידה – היסודות וההתייחסות הנכונה
האם כל אחד יכול לטפל בקנדידה?
מתי צריך לטפל בקנדידה?
מה הטיפול נחון בקנדידה?
לאיזה מטפל ללכת ?
קודם כל צריך לדעת שנושא הקנדידה הוא נושא שעדיין לא מלמדים בפקולטה לרפואה כמו שצריך. אם בכלל.. אך גם לא מלמדים זאת בהרחבה בבתי ספר לנטורופתיה, מהסיבה הפשוטה: אין בארץ מספיק מידע מדעי ומעשי. ואין עדיין הרבה מטפלים שבאמת מתמחים בתחום. למרות שהאינטרנט מלא הצעות ופרסומות לטיפול ולאבחון של קנדידה, זה עדיין לא אומר שמאחורי כל הפרסומות עומד ידע מקצועי ומעמיק ונסיון רב. וגם לא כל מי שיודע לשווק או לקדם אתרים באינטרנט יודע גם לאבחן ולטפל בקנדידה.
זיהום של פטריית הקנדידה זהו זיהום רציני. אנשים הסובלים מצמיחה מרובה של פטרייה במעיים או בכל מקום אחר – סובלים באמת, וזקוקים לעזרה באמת. בטחון עצמי אצל המטפל זהו דבר חשוב , אך הוא צריך להיות מבוסס על ידע, מקצוענות ונסיון.
האם כל מטפל טבעי יכול לטפל בקנדידה? הניסיון מראה שלא
פטריית הקנדידה היא יצור עמיד ביותר. הייצור הכי עמיד בטבע ששורד גם תנאים קשים. כח ההישרדות וההסתגלות שלה גדול מאוד. הקנדידה יכולה להסתגל גם לטיפולים אנטי-פטריתיים אשר לא מתאימים לדרגת הזיהום או קצת חלשים עבורה. יש לה אופי חזק ומתוחכם.
הקנדידה היא פטרייה שתלטנית. כובשת ומשתלטת. ובמסיכה של תמימות היא עושה נזק ל "מארח" המסכן שלה. לא פלא שהרופאים לא יודעים איך לאכול אותה.
מטפל שמכריז – "מלחמה " נגד הפטריה , צריך לדעת שלא תמיד הוא הולך לנצח. מי שניסה פעם להיפטר מפטריות בציפרניים- יודע על מה אני מדברת. הקנדידה היא פטריה עמידה ועקשנית מאוד. מטפל המשתמש בטיפול סטנדרטי נגד פטריות ,עלול להתאכזב. עדיין אין טיפול סטנדרטי לקנדידה, כי יש הרבה פנים לקנדידה.ישנם תכשירים שבהחלט עוזרים , אך גם הם צריכים להיות חלק מטיפול אינדיבידואלי המותאם למצב המיוחד של המטופל, ברובד הריגשי והפיזיולוגי.
מטפל שמטפל בקנדידה צריך לדעת לגלות את כל התנאים בגוף המאפשרים את קיומה ונוכחותה. הוא צריך לדעת איך היא מגיבה ברגע שנלחמים בה. המטפל צריך לדעת מתי כדאי לשנות טיפול , מתי כדאי לשלב טיפול טבעי עם טיפול קונבציונאלי , וצריך להכיר את האופי המיוחד של פטריית הקנדידה ואת תחבולותיה, כולל תופעות אפשריות בזמן הטיפול וכו'.
האם לכל מטפל יש את הכלים האלה? לא. רק למי שמתמחה בה וחי אותה, מכיר אותה . אי אפשר לטפל בפטריית הקנדידה "בדרך אגב" , או עם מידע שטחי מהאינטרנט / הרצאה חד פעמית / או פרסומות של חברות המוכרות תכשירים אנטי-פטריתיים .
חשוב ללמוד להכיר אותה לעומק, אין קיצורי דרך.
מתי צריך טיפל בפטריית הקנדידה?
אחת מהטעויות הנפוצות בהתיחסות לקנדידה היא התפיסה של אלו הטוענים שלכולם יש פטריות במעיים.המומחים המובילים הבינלאומיים לא חושבים ככה. להיפך. פטריית הקנדידה היא לא חלק טבעי מפלורת המעיים. היא לא שייכת למעיים כמו שהיא לא שייכת באופן טבעי לא לנרתיק לא לשון ולא לציפורניים וכו. מה שלפעמים מבלבל זה שכל אחד מאתנו מסוגל לסבול כמות כזו או אחרת של הפטרייה מבלי לפתח תסמינים .דרגה נמוכה בלי סימפטומים אינה דורשת טיפול כל עוד שמתקיימים חיים בריאים.
וגם כשיש הימצאות גבוהה יותר של פטריות הקנדידה בגוף – לא תמיד היא הגורם העיקרי להפרעות והסימפטומים. מטפל מנוסה יידע להבחין מתי צריך טיפול לקנדידה ומתי יש גורם נוסף לסימפטומים ושבו צריך גם לטפל. בקיצור – לא כל הימצאות של קנדידה דורשת טיפול ארוך ויקר. ולא כל הימצאות של קנדידה מוכרחה להיות הגורם היחידי לסימפטומים .
איך מטפלים בפטריית הקנדידה?
טיפול בקנדידה זה תמיד אתגר. יש אנשים שקיבלו קנדידה לאחר טיפול אנטיביוטי . ויש אנשים שקיבלו קנדידה לאחר תקופה של עומס יתר ולחצים. יש שקיבלו קנדידה בעקבות תזונה המבוססת על קמח , מתוקים וג'אנק . כל אחד ונטיות גופו. האבחון הנכון הוא התנאי לטיפול הנכון .
האבחון הוא הרבה מעבר לבדיקת קנדידה !!
צריך גם לאבחן:
האם קיימת רגישות למזון?
האם פלורת המעיים תקינה?
מה רמת ה PHבגוף
האם יש בעיות ריגשיות ? חרדות?
האם המטופל/ת לוקח/ת תרופות קונבציונאליות המעודדות את צמיחתה של הקנדידה?
כמו : הורמונים , סטרואידים , אנטיביוטיקה..
האם יש תולעים בנוסף לקנדידה?
האם יש " פינג פונג " – הדבקה תמידית דרך הבן זוג?
מהי התזונה המתאימה ? האם באמת צריך להוריד מאכלים בצורה קיצונית?
מה מגלות בדיקות הדם מקופת החולים ?
איך מערכות הגוף השונות מתפקדות?
באיזו דרגה נמצאת פטריית הקנדידה בגוף ?
באיזה מקום ?
איזה זן ?
איזה טיפול תרופתי הכי מתאים לדרגה ולזן המאובחן?
איזו פרוביוטיקה מתאימה?
האם צריך קודם כל תקופה של ניקוי גוף?
האם הגוף מספיק חזק בשביל להתחיל מיד עם השמדת הקנדידה ?
האם היתה מחלת הנשיקה בעבר , ומחלישה עדין את הגוף?
ועוד.. ועוד..
פה כבר מובן מאד שטיפול סטנדרטי הוא לא הדבר הכי מומלץ. אין תחליף לאמת.
הגוף הוא מכונה מאד מורכבת ואינדיבידואלית, ולהדביק לכל גוף את אותו הטיפול הסטנדרטי זה מתנגד לשכל הישר.
היסודות של טיפול מוצלח בפטריית הקנדידה
העבודה עם הקנדידה דומה קצת לעבודת הבלשים – עוד חתיכה לפאזל. ועוד חתיכה לפאזל – עד שהתמונה מתבהרת . צריך לדעת את כל הפרטים ולחבר ולפרש אותם נכון.
בסוף המפגש צריך להיות :
- תכנית תזונה מתאימה ואנושית ( גם לטיפול וגם למטופל)
- בדיקה של תפקודי מערכות ואיברים בגוף
- תשאול מקיף ובירור הרגלי החיים: כמו שינה שתייה תזונה תנועה וכו
- התבוננות בבדיקות דם ובדיקות אחרות שהמטפל מביא
- ניקוי רעלים דרך מעיים וכבד ולימפה דה-טוקסיפיקציה
- מציאת הגורם להתפרצות של פטריית הקנדידה
- תכשירים אנטי פטרייתיים מתאימים לזן הקנדידה , ולדרגת הקנדידה (גם תרופות קונבנציונאליות עם שיתוף רופא קונבנציונאלי במידת הצורך)
- טיפול פרוביוטי מתאים
- תמיכה ריגשית אם יש צורך (חרדות עייפות סטרס בעיות שינה דיכאון וכו)
- הפניה לבדיקות רפואיות נוספות אם יש צורך
איך יודעים לאיזה מטפל ללכת ?
ושוב, זיהום פטרייתי זה מצב לא פשוט ולא כל אחד יכול לטפל בזה. המטפל צריך הרבה ידע וניסיון בתחום הזיהומים גם באבחון וגם בטיפול. העצה האישית והבדוקה שלי :כל מטפל ורופא אמיתי הוא בסך הכל שליח מ"הרופא של כל בשר". תפילה כנה כלפי מעלה לא חוזרת ריקם, ובהשגחה פרטית השליח הנכון לרפואת השם יופיע.
שליח אמיתי יחשוב קודם על טובת המטופל שלו , ויעשה את כל המאמץ הנדרש לגלות מה הגורם להפרעות ומה תיקונם. צריך הרבה "סיעתא דשמיא", כי גוף האדם הינו פלא אלוהי , מלא סודות ונפלאות. ברוך השם , יש שליחים טובים בארץ שתפקידם לרפא, להדריך ולעזור. המלצות אישיות מחברים ומקורבים אמינות יותר מפרסומות בומבסטיות.
כולנו רוצים להיות בריאים ולכולנו מגיע להיות בריאים. כי בריאות זו גאולה.
בהצלחה!!
דניאלה שפי ,נטורופתית.