כאב בטן מטריד – מה עושים?
"אני אף פעם לא יודע מתי זה יתפוס אותי..אם בבית, בעבודה או בכל מקום אחר. זה יכול לקרות בכל מקום ובכל רגע. פתאום הבטן מתחילה לכאוב. אני מכיר טוב טוב את הכאבים האלה… שום דבר לא עוזר באותו הרגע. לפעמים אני חייב לרוץ מייד לשירותים ולפעמים לא. במקרה הטוב אני מצליח להמשיך לתפקד, ובמקרה הפחות טוב זה משבית אותי לזמן לא צפוי. לפעמים יש לי תקופה קצרה של שקט ואז פתאום זה עוד פעם חוזר. עשיתי את כל הבדיקות והכול יצא תקין. הרופא קורא לזה מעי רגיז, אבל גם הוא וגם אני יודעים שזו רק מילה אחרת ל- "אין לי צל של מושג מה יש לך ותלמד לחיות עם זה". יש רק בעיה אחת – אי אפשר להמשיך לחיות עם זה ככה… מה עושים??!"
החיפוש אחרי הפתרון:
לחיות עם כאבי בטן זה לא כיף. רק מישהו שסובל מכאבי בטן יודע כמה זה פוגע בשגרת החיים. בדרך כלל הרופא ממליץ על בדיקות שגרתיות כמו בדיקת צואה לתולעים או פרזיטים, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, או אולטרא- סאונד בטן. אבל מה לעשות שהתוצאות יוצאות תקינות ואין סיבה נראית לעין לכאבים המטרידים האלו? הרופא רומז שאולי פשוט צריך טיפול פסיכיאטרי עם כדור שיסדר את העניינים. באיזשהו שלב, המטופלים הללו מתחילים לחפש את הישועה אצל דוקטור גוגל וככה הם מגיעים גם אליי. ראיתי במשך 30 שנה הרבה מאוד גברים, נשים ואפילו ילדים במצב האומלל הזה, והמסקנה שאליה הגעתי היא ש: אין כאבים ללא סיבה, והמעיים לא רגיזים ועצבניים סתם ככה. החכמה האמיתית היא למצוא ולאתר את הגורם ולטפל בו באופן ממוקד.
זו כמו עבודה של בלש, חלק מהטיפול שלי אני חוקרת ושואלת על כל הרגלי החיים (אכילה, שתייה, פעילות גופנית, מצב רגשי, עבודה, מצב משפחתי, בדיקות דם, בדיקות צואה, היסטוריה רפואית, תרופות וכו'), ובודקת עם מכשיר ה'ביקום' (מכשיר הפלא הגרמני שלי), את המצב האנרגטי של כל מערכות הגוף. גם מבט בתוך העיניים (אירידולוגיה), נותן לי מידע חשוב על התרחשויות בגוף ובמיוחד במערכת העצבים ואם וכמה זה קשור לכאבי הבטן. כמובן שאני בודקת רגישויות, קנדידה וזיהומים אחרים, ומגיעה ככה לגילויים מעניינים ומסקנות משמעותיות לבניית הטיפול.
הסיבות הכי נפוצות לכאבי בטן שבהן נתקלתי:
- רגישויות ואלרגיות למאכלים כאשר הנפוצים ביותר – חיטה, מוצרי חלב, שמרים, גלוטן, תירס,ביצים, קקאו.
- SIBO(small intestinal bacterial overgrowth)– צמיחה לא רגילה של חיידקים במעיים.
- קנדידה – צמיחה מאסיבית של פטריות שמר, קנדידה, במעיים.
- דלקת סמויה.
- חוסר באנזימי עיכול.
- פלורת המעיים לא תקינה.
- תולעים.
- פרזיטים.
- בעיה פסיכוסומטית
- הרגלי אכילה לקויים.
- תרופות
- סטרס, מתח, חרדות.
- גזים
- אנדומיטריוזיס – ריבוי לא רגיל של רקמת הרחם.
- ציסטות בשחלות.
לכל הגורמים האלה יש טיפול טבעי יעיל בתנאי שיודעים את הגורם
ולכן אי אפשר לוותר או לדלג על אבחון יסודי ומעמיק.
דוגמאות למקרים שבהם טיפלתי:
ספר מפורסם ממרכז הארץ הביא אליי את בתו הקטנה בת ה-9, שסבלה זמן ממושך מכאבי בטן.
בכל פעם שכאבי הבטן הגיעו היא התפתלה על הרצפה מכאבים, צרחה, בכתה, לא הייתה מסוגלת לעמוד, ובטח שלא ללכת. ההורים המיוסרים היו אובדי עצות וליבם נקרע מתסכול וחוסר אונים. הם לקחו אותה לכל הבדיקות האפשריות, כולל אשפוז בשניידר, אבל אף אחד לא מצא את הסיבה לכאבים האיומים. בדיקה יסודית עם מכשיר הביקום שלי הראתה שהילדה סובלת מרגישות חזקה לחיטה, שדווקא זה היה המאכל האהוב עליה. האבא היה מאוד סקפטי כי עשו לה בדיקה לצליאק והיא יצאה תקינה. הסברתי לו שאין לה רגישות לגלוטן אלא לחיטה בלבד, אם היא תאכל מאכלים מכוסמין ושיפון זה יהיה בסדר. ההורים החליטו לתת צ'אנס וכבר אחרי 10 ימים בלי חיטה הילדה הייתה בלי כאבי בטן. ההורים היו בהלם.
מטופלת בת 63 סבלה במשך שנתיים מכאבי בטן חזקים ובילתה הרבה זמן בחדרי המיון ואשפוזים אחרי כל הבדיקות הפולשניות. מצאתי אצלה גם צמיחה מאסיבית של קנדידה, ובנוסף לזה תולעים במעיים. היא הסבירה לי שעשו לה בדיקות צואה לתולעים ולא ראו כלום. שאלתי אותה אם היא הייתה בחו"ל לפני שנתיים כשהכאבים התחילו והיא השיבה בחיוב ואמרה לי: "נכון הייתי בתאילנד ושם בעצם הכול התחיל". שלחתי אותה לטיפול קולוניק (שטיפות מעיים), וביקשתי מהמטפלת דיווח על הממצאים. כבר בשטיפה הראשונה יצאה ממנה תולעת בגודל זרת. מאותה השטיפה כאבי הבטן עברו ולא חזרו עוד. עם הטיפול האנטי פטרייתי שהתאמתי לה נעלמו גם הגזים, הנפיחות והעייפות.
וידאו אותנטי ממקור ראשון:
קישור לוידאו של קרן ב' המספרת על ההתמודדות שלה עם כאבי בטן חזקים ואיך היא נפטרה מהם באמצעות הטיפול שהתאמתי לה.
אין טיפול סימפטומטי לכאבי בטן:
הסיבות לכאבי בטן יכולות להיות שונות מאדם לאדם, וכמובן שאין תרופה סטנדרטית שמתאימה לכולם. רק כשיש אבחון נכון והסיבה האמתית מתגלה, אפשר באמת לרפא ולא רק לדכא את הסימפטומים. לפעמים הטיפול מאוד פשוט, כמו הורדת מאכל מסוים אליו רגישים, ולפעמים הטיפול יותר מורכב וכרוך בשינויים משמעותיים בתזונה, פורמולות צמחיות והתייחסות למצב הרגשי.
חשוב לי לציין שאני לא רואה את עצמי במקום הרפואה הקונבנציונאלית, אבל אם יתבצעו כל הבדיקות הסטנדרטיות ולא יהיו ממצאים, אני בהחלט ממליצה להיעזר באמצעים וביכולות של הרפואה הטבעית שהתפתחה מאוד בתקופה האחרונה ועזרה להרבה אנשים מיואשים להשתחרר מהסבל.
תזכרו: אין אבוד. תמיד יש מה לעשות
מאחלת לכולכם הרבה בריאות
כי בריאות זו גאולה
באהבה דניאלה שפי