איך נדע שיש לנו ריח לא נעים מהפה?
מהן הסיבות לריח רע מהפה? למה אי אפשר ולא כדאי להתעלם מריח פה?
איך להיפטר מריח פה? טיפים ל"עזרה ראשונה"
הכל מתחיל בבטן
מכירים את הסיטואציה הבאה? באמצע שיחה מעניינת ולבבית האדם שמולנו זז פתאום כמה צעדים אחורה ומגדיל את המרחק ממנו. השאלה הראשונה שעולה לנו לראש: "אמא'לה אולי יש לי ריח לא נעים מהפה?" כמובן שאנחנו לא שואלים אותו אבל הספק נשאר ומשאיר אותנו עם חוסר בטחון. היתה לי מטופלת שישבה מולי וכשהיא דיברה היא השתדלה מאד כמה שפחות לפתוח את הפה או לשים את היד מול הפה. אח"כ היא גילתה לי שהיא נמנעת מלהיות קרובה מדיי לאנשים מרוב פחד שישימו לב שיש לה ריח לא נעים מהפה. ביננו, ריח מהפה זה ממש ממש לא נעים. אני לא יודעת מה יותר לא נעים, לא לדעת את זה או שמישהו מעיר לנו.
איך נדע שיש באמת ריח לא נעים מהפה?
יש כמה דרכים פשוטות שכל אחד יכול לבדוק את עצמו:
1. קחו מנקה אוזניים ותורידו קצת מהשכבה הלבנה שיש על אחורי הלשון, חכו 30 שניות ואח"כ פשוט תריחו.
2. קחו שקית ניילון קטנה ותנשפו פנימה עד שהשקית מלאה. עכשיו הריחו את האוויר דרך פתח קטן בשקית קרוב לאף.
3. קחו כף ולחצו את הצד הקמור שלה אל הלשון שלכם 10 שניות הוציאו את הכף, תנו לה להתייבש והריחו.
4. תשאלו מישהו קרוב אליכם.
הסיבות לריח רע מהפה:
1. שכבה לבנה על הלשון
2. חוסר הגיינה של הפה.
3. דלקות חניכיים.
4. שיניים רקובות.
5. הליקובקטור פילורי )חיידק בקיבה)
6. תסיסה וריקבון במעיים )עקב קנדידה(
7. דלקת מוגלתית של הסינוסים.
8. דלקת במערכת הנשימה.
9. סכרת.
10. אבנים על השקדים.
11. תרופות.
12. עישון.
13. פטריה על הלשון או בחלל הפה.
14. מחלה בכליות.
למה אי אפשר ולא כדאי להתעלם מריח פה? כמו כל ריח בגוף גם ריח בפה הוא סימן לבעיה שכדאי לברר. הגוף תמיד מדבר איתנו ומשתף אותנו דרך סימנים מיוחדים שמשהו לא תקין שיכול להוביל לבעיות יותר חמורות. ריח פה זאת לא רק בעיה אסטטית חברתית ולא כדאי לחפש רק דרך להעלים את הריח אלא למצוא את שורש הבעיה.
מישהו שרגיל לאכול מכל טוב שגורם לבטן נפוחה עם תסיסה וריקבון לא צריך להתפלא אם יש לו שכבה לבנה על הלשון וריח פה מאד לא נעים.כך גם עם מקרים של הליקובקטר פילורי. אני מזהה את הימצאות החיידק לפי הריח המיוחד לו. כמובן הדרך המומלצת הנכונה היא להתייעץ עם בעל מקצוע ולברר מה הסיבה ומה הטיפול הנכון.
איך להיפטר מריח פה?
טיפים ל"עזרה ראשונה":
1. השתמשו במנקה לשון טוב וגרפו מהלשון כל בוקר את השכבה הלבנה. חשוב!!!!! אל תשתמשו במברשת השיניים שלכם לכך אם לא תרצו דלקת חניכיים חמורה.
2. לעיסת כמה עלים טריים של נענע עוזרת מיד. גם לשתות תה נענע עוזר.
3. לא מומלץ להשתמש במי פה מלאכותיים, רובם מכילים אלכוהול ומשמידים גם את החיידקים החיוניים בפה שלנו. במקום זאת קחו כוס מים עם שתי טיפות שמן מנטה ושתי טיפות שמן אקליפטוס ותגרגרו עם זה.
4. הקפידו על ניקוי אבנית בזמן.
5. שמרו על היגיינת פה.
6. לא כדאי להתרגל למסטיקים וסוכריות שפוגעים ברמת החומציות בפה ובסופו של דבר מחמירים את התופעה. במקום זה אפשר לקנות פרוביוטיקה למציצה כמו אורלביוטיק של חברת נאו, פלורת הפה קובעת את הריח מהפה.
7. משחות השיניים המכילות פלואור וכימיקלים גם פוגעות בפלורת הפה מומלץ להשתמש במשחות שיניים טבעיות על בסיס סודה לשתיה וצמחי מרפא.
הכל מתחיל בבטן
אחד הסימפטומים שהרבה מהמטופלים שלי מתלוננים עליו הוא ריח לא נעים מהפה. הרבה פעמים בלי התיחסות מיוחדת או טיפול מיוחד אלא רק דרך הטיפול במערכת העיכול גם ריח הפה נעלם לשמחתם. ריח לא טוב הוא תמיד סימן של הימצאות חיידקים, פטריות, פרזיטים, ריקבון תסיסה, תולעים, דלקתית, פסולת וכו'. הטיפול מבוסס על הורדת הגורם המזהם, ניקוי יסודי ושיקום הPH והריריות במערכת העיכול. אי אפשר לדבר על מערכת העיכול בלי לדבר על תזונה. כמובן שהמזון שלנו והעיכול שלו משפיעים על כל סוגי הריחות שאנחנו מדיפים כולל ריח הפה. כשיש ריח דוחה מחוץ לגוף, יש ריח דוחה גם בתוף הגוף!! לפני כמה שנים פגשתי אישה שהריחה כמו אפרסק עדין,לא יכולתי להתאפק ושאלתי אותה מה היא אוכלת. היא סיפרה לי שרוב התזונה שלה מבוססת על ירקות ופירות חיים.Raw food
לסיכום: להסתובב עם ריח פה לא טוב זה לא נעים, לא בריא וגם לא הכרחי. במקום כל הזמן להתרחק מאנשים כדאי פשוט לבדוק מה הסיבה לריח ולהיפטר ממנו ומהחששות הנלווים אליו.
אם גם לכם יש מישהו שאתם מכירים שסובל מהתופעה הזאת נשמח לעזור לו במרפאה שלנו לגלות את המקור לבעיה ולהיפטר ממנה.
באהבה, דניאלה שפי