- איך אני יכול/ה לדעת שהסימפטומים שלי קשורים לקנדידה?
- למה הרופא שלי לא מדבר איתי על קנדידה?
- מהם אחוזי ההצלחה בטיפול בקנדידה?
- הרופא שלי אומר שלכולם יש קנדידה אז למה צריך לטפל בזה?
- למה לא טוב לשתות מים מהברז בזמן הטיפול?
- למה לא טוב לאכול מוצרי חלב בזמן הטיפול?
- איך יכול להיות שפטרייה אחת גורמת לכל כך הרבה סימפטומים?
- למה שינוי תזונתי לא מספיק כדי לטפל בקנדידה?
- למה טיפול תרופתי בלבד לא מספיק כדי לטפל בקנדידה?
- יש לי הרבה דלקות וכאבים בגרון, אפילו נקודות לבנות, אבל המשטח תמיד מראה שאין חיידקים והאנטיביוטיקה לא עוזרת. האם זה יכול להיות קנדידה?
- יש לי קושי בבליעה, האם זה יכול להיות קשור לקנדידה?
- אני מרגיש/ה חולה מאוד והבדיקות דם תמיד יוצאות תקינות. הרופא שלי רומז לי שאולי הכל בראש לי. מה עליי לעשות?
- מה זה קנדיטוקסינים?
- אני מאוד עייפ/ה וכמעט תמיד אנמי/ת. הרופא הרים ידיים. יש קשר לקנדידה?
- מה הקשר בין אנטיביוטיקה להתפרצות של זיהום פטרייתי?
- למה אסור לאכול בוטנים בטיפול ועוד כל מיני מאכלים שבכלל לא מכילים סוכר?
- האם הקנדידה מדבקת?
- יש לי קנדידה אבל כמעט אין לי סימפטומים. האם בכל זאת אני צריכ/ה טיפול?
- האם אני אוכל לחזור לאכול רגיל לאחר הטיפול?
- אני צריכה אנטיביוטיקה בזמן הטיפול. מה לעשות?
- רואים שיש לי פטרייה בלשון. האם טיפול מקומי זה מספיק?
- אחרי כמה זמן טיפול אני ארגיש שיפור?
- האם יש תרופת פלא שמטפלת בקנדידה?
- האם אפשר לטפל בקנדידה בזמן הריון או בזמן הנקה?
- האם קנדידה גורמת לסרטן?
- מה יקרה אם אני לא אטפל בקנדידה שלי?
- האם מזון נא (רואו פוד) הוא הפתרון לקנדידה?
- אם גם לי וגם לבן זוגי יש קנדידה, האם הטיפול יהיה אפקטיבי אם רק אחד מבני הזוג עובר אותו?
- מהו אורך השימוש בתוכנית שלי?
תשובות
איך אני יכול/ה לדעת שהסימפטומים שלי קשורים לקנדידה?
השאלה הזו מתבקשת כי יש עוד גורמים חוץ מהקנדידה שיש להם תסמינים דומים או זהים. טפילים, תולעים, אלרגיות למזון, סטרס, מתח, חוסר אנזימי עיכול, בעיות הורמונאליות, חוסר איזור בפלורת המעיים, דלקות, SIBO, תסמנת המעי הרגיז, רגישות לפרוקטוז ועוד ועוד יכולים לגרום לסימפטומים כמו צמיחה חזקה של פטריית השמר – קנדידה. לפעמים זה מאוד ברור שמדובר בקנדידה כי יש גם את הסימפטומים המיוחדים רק לה, ולפעמים צריך בירור יותר מעמיק. זו אחת מהסיבות שכדאי לגשת רק למטפל עם ניסיון רחב ומעשי בתחום. גם אם הסימפטומים שלך הם סימטפומים קלאסיים של קנדידה, אני ממליצה להיבדק (סרטון של איך בודקים בביקום) באמצעות מכשיר הביקום בקליניקה שלי ובנוסף להתחיל טיפול בתוכנית שלי.
למה הרופא שלי לא מדבר איתי על קנדידה?
ברפואה הקונבנציונאלית כל רופא הוא אחראי על התחום שלו. בלתי אפשרי לרופא בתחום מסוים לדעת על כל החידושים בכל התחומים. בגלל השכיחות של הקנדידה, עד לפני חמישים שנה חשבו שקנדידה היא חלק טבעי מפלורת המעיים, אבל היחס לקנדידה השתנתה וסביר להניח שהרופא עדיין מחזיק באסכולה הישנה (שאותה עדיין מלמדים). מהסיבה הזו, אל תתפלאו לשמוע שזה לא מזיק ושלכולם יש קנדידה או שאפילו לא יזכירו את זה כגורם אפשרי לסימפטומים.
מהם אחוזי ההצלחה בטיפול בקנדידה באמצעות התוכנית שלי?
יש אחוזי הצלחה מאוד מאוד גבוהים לטיפול בתוכנית שלי. התוכנית שלי בנויה על ניסיון מעשי של עשרות שנים עם הקנדידה מה שאפשר לי לבדוק ולהוכיח את היעילות שלה המון פעמים. התוכנית שלי מתאימה גם למטופלים עם רמות קנדידה מאוד גבוהות ולכאלה שסובלים שנים על גבי שנים. חלק חשוב ומשמעותי בהצלחת התוכנית היא ההתמדה של המטופל וההיצמדות לתוכנית ולהנחיות. מה שמעיד באופן חד משמעי על הצלחת התוכנית שלי היא המכתבים המרגשים שמגיעים אליי אחרי הטיפול מהמטופלים שלי – כאן תוכלו לקרוא חלק מהן המלצות.
הרופא שלי אומר שלכולם יש קנדידה אז למה צריך להתייחס לזה?
להגיד שזיהום פטרייתי זה משהו נורמלי זה בודאי לא נכון. יותר נכון להגיד שאחוז לא מבוטל מהאוכלוסיה סובלים מריבוי פטריות שמר בגוף. גם זה לא הופך את התופעה המדאיגה למשהו נורמלי. בגרמניה סובלים באופן רישמי עפ"י משרד הבריאות 20 מיליון אנשים מזיהום פטרייתי ושם לא חושבים שזה נורמלי.
מה שנכון הוא שכל אחד מאיתנו יכול לשאת כמות קטנה של קנדידה במעיים בלי סימפטומים. רק כשהקנדידה מתחילה להתרבות, מתחילים הסימפטומים (אינדיבידואלי אצל כל אחד לפי מצב המערכת החיסונית שלו).
עפ"י מדגם שביצענו ופרסמנו לראשונה בשנת 2002 בכנס המיקרוביולוגים הישראלי שנערך באוניברסיטת ירושלים: על כ-600 מטופלים, אצל שליש מהנבדקים התקבלה תוצאה שלילית ולא נמצא זיהום פטרייתי. אצל שליש נוסף הייתה רמת זיהום חלשה עד בינונית ואצל שליש רמת הזיהום הייתה גבוהה. חשוב לציין שהמדגם נעשה על מטופלים שמלכתחילה היו חשודים כסובלים מקנדידה כך שלא ניתן להסיק מזה על אחוז הסובלים מקנדידה באוכלוסיה הרגילה.
למה לא טוב לשתות מים מהברז בזמן הטיפול?
הסיבה להוספת הכלור למי השתייה היא על מנת לחטא ולהשמיד חיידקים במים שעלולים לגרום לזיהומים. יש שני סוגי כלור במים. סוג אחד מתאדה בהרתחה והסוג השני נשאר. השפעת הכלור להשמדת חיידקים ממשיכה גם בגוף שלנו ועלולה לפגוע בפלורה של החיידקים החיוניים שנמצאים בריריות לאורך כל מערכת העיכול. השמדת החיידקים החיוניים מאפשרת את צמיחת הקנדידה ולכן היא מפריעה לטיפול. במים מינרלים לא אמור להיות כלור.
למה לא טוב לאכול מוצרי חלב בזמן הטיפול?
הפטריה "דבוקה" בין הקפלים במעיים ואחד מהקשיים הוא להוציא אותה משם. מוצרי חלב מכילים חלבון הנקרא קזאין, חומר דביק ביותר. עד כדי כך שבנגריות משתמשים בחומר הזה כדי לשפר את השפעת הדבק. החומר עלול לגרום לפטרייה להצמד עוד יותר לדפנות על המעיים וע"י כך להפריע לטיפול. ניתן לצרוך מעט מוצרי חלב מעיזים שבהם כמות הקזאין היא נמוכה.
איך יכול להיות שפטריה אחת גורמת לכל כך הרבה סימפטומים?
הפטריות מייצרות טוקסינים כמו אלכוהול, CO2, אתנול, חומצה טרטרית וכו'. היום ידועים ונחקרים מעל 130 סוגים של קנדיטוקסינים (רעלנים) שהימצאותם בגוף האדם הרסנית ביותר. טוקסינים אלה מאוד רעילים ויכולים להשפיע על כל מערכות הגוף כגון מערכת העור, העצבים, עיכול, רבייה, מערכת הורמונלית וכו'. זה כשלעצמו מסביר למה הפגיעה היא בהרבה מערכות וגורמת להרבה סימפטומים שונים.
למה שינוי תזונתי לא מספיק כדי לטפל בקנדידה?
הפטריה היא אחד מהיצורים הכי עמידים בטבע ועם היכולת לשרוד בתנאים קשים ביותר. אם מורידים את כמות הסוכר בתזונה אז הפטרייה לא תסתפק בחיפוש אחר "מזון" במעיים בלבד אלא, עלולה לפתח קורים שנכנסים למקומות עמוקים יותר בגוף. ברגע שהפטרייה שולחת את זרועותיה לאזורים עמוקים בגוף, המצב הופך להיות יותר קשה לטיפול והסימפטומים מחמירים. לא מומלץ בכלל לנסות רק להרעיב את הפטרייה אלא לשלב נטילת תכשירים אנטי פטרייתיים יחד עם הדיאטה.
למה טיפול תרופתי בלבד לא מספיק כדי לטפל בקנדידה?
טיפול תרופתי בלבד ללא דיאטה במקרה הטוב מחליש את הקנדידה אבל לא משמיד אותה כי היא מסוגלת להשתכפל בתוך 20 דקות אם יהיה לה סוכר זמין. את הסוכר היא מקבלת ממאכלים כמו: קמח לבן, סוכר לבן, פירות, עוגות, פסטות, מאפים, מיצים וכו'. טיפול תרופתי בלבד לא מטפל בשורש של הזיהום, משקם את פלורת המעיים ומסלק רעלנים בצורה מספקת – כל אלו קריטיים להצלחת הטיפול ולהשמדת הפטרייה.
יש לי הרבה דלקות וכאבים בגרון, אפילו נקודות לבנות, אבל המשטח תמיד מראה שאין חיידקים והאנטיביוטיקה לא עוזרת. האם זה יכול להיות קנדידה?
נתקלתי פעמים רבות בתופעה הזו, במרבית המקרים, המשטחים שעושים בקופות החולים בודקים רק הימצאות חיידקים אך לא בודקים הימצאות של פטריות. הקנדידה היא פטרייה ולא חיידק ולכן בדיקת חיידקים לא אפקטיבית במקרה שבו בודקים הימצאות קנדידה. כבר היו מקרים בהם הגיעו אליי מטופלים עם עדויות של הימצאות קנדידה בושט או בגרון אחרי אנדוסקופיה. הנקודות הלבנות עלולות להיות מושבות של קנדידה וטיפול באמצעות התוכנית שלי מתייחס למקור של הקנדידה. במקרה של קנדידה בושט, בנוסף לטיפול בתוכנית נדרש טיפול קונבנציונאלי.
יש לי קושי בבליעה, האם זה יכול להיות קשור לקנדידה?
נתקלתי כמה פעמים במקרים של קנדידה בושט. קנדידה בושט גורמת להיחלשות השריר בושט האחראי על תהליך הבליעה. המטופל חש שלפעמים האוכל תקוע לו כיוון שהוא איבד לכמה שניות את היכולת לבלוע. תופעה זו ניתן לבדוק רק באמצעות בדיקה פולשנית. בנוסף לטיפול באמצעות התוכנית שלי נדרש טיפול קונבנציונאלי.
אני מרגיש/ה חולה מאוד והבדיקות דם תמיד יוצאות תקינות. הרופא שלי רומז לי שאולי הכל בראש לי. מה עליי לעשות?
ידוע שהקנדיטוקסינים מדכאים את היכולת של המערכת החיסונית לייצר נוגדנים. זה אומר שבאמצעות בדיקות דם אי אפשר לזהות זיהום פטרייתי במעיים, בדיקות הדם יוצאות תקינות למרות שיש זיהום פטרייתי. אחד מהסימנים הקלאסיים של קנדידה הוא תחושת חולי ללא ממצאים בבדיקות הדם. ישנם סוגים של קנדידה שלא גורמים לעלייה של נוגדנים במערכת החיסון כלל. במקרים הללו יש צורך בדרכים שונות על מנת לאבחן את הסיבה להרגשת החולי .במידה וגם אצלך כל הבדיקות יצאו תקינות למרות שאתה לא מרגיש טוב, חשוב מאוד לבדוק האם אתה סובל מקנדידה במעיים באמצעות מכשיר הביקום שבעזרתו גם ניתן לראות אילו מערכות ואיזה איברים בגוף שלך לא מאוזנים ומה הסיבה.
מה זה קנדיטוקסינים?
קנדיטוקסינים (מיקוטוקסינים) הם רעלנים כמו: אציטילדהיד, חומצה טרטרית, אלכוהול, CO2 וכו'. אלו הם תוצרי לוואי של הקנדידה הגורמים לכל הסימפטומים שמהם את/ה סובל/ת. ביכולתם לדכא את ייצור הנוגדנים של המערכת החיסונית. זאת אחת מהסיבות שבדיקות הדם יוצאות תקינות למרות שיכול להיות שהמטופל סובל מזיהום פטרייתי.
אני מאוד עייפ/ה וכמעט תמיד אנמי/ת. הרופא הרים ידיים. יש קשר לקנדידה?
עייפות כרונית היא אחד מהסימפטומים הבולטים בהימצאות של קנדידה במערכת העיכול. ברזל לא חשוב רק לנו, תופתעו לדעת שגם פטריות שמר זקוקות לברזל בשביל חילוף החומרים שלהן. פטריות השמר "גונבות" את הברזל בגופנו וככה נוצר לנו חוסר בברזל. לכן, זיהום כרוני יכול להיות הסיבה לחוסר ברזל כרוני בגוף. כמובן שבמקרה הזה עלייה בצריכת הברזל (ע"י צריכת תוספים) היא לא הפיתרון ואפילו יכולה להזיק כי כמות גדולה מדיי של ברזל היא רעילה לגוף כמו כל מתכת כבדה. צריך להתייחס לסיבת הזיהום ולא לסימפטומים בלבד של חוסר ברזל כפי שאני עושה בתכנית שלי. זיהום פטרייתי יכול לגרום גם לירידה של B12 .
סיבה נוספת היא שכל זיהום הוא עומס על הכבד. הכבד הכי פעיל בזמן שהגוף במנוחה- בלילה. בלילה הכבד עובד ומנקה את הגוף שלנו מרעלנים ללא הפרעות. ככל שהזיהום חזק יותר, יש יותר עומס על הכבד והוא צריך להשקיע יותר מאמץ.
המאמץ שהכבד משקיע בכדי לסלק את הרעלנים גדול יותר ככל שיש יותר רעלנים,
מה שמשפיע גם על איכות השינה וגורם לבעיות שינה.
השינה לא איכותית וכאשר קמים בבוקר מרגישים גמורים ועייפים – לא משנה אם ישנתם 6, 8 או 10 שעות.
כמובן שיש עוד השלכות מעומס על הכבד כמו בעיות עיכול, השמנת יתר, נשירת שיער, פצעים, חוסר ברזל, עיגולים שחורים מתחת לעיניים, ערפול ועוד. גם השורש של בעיות הורמונאליות יכול להיות עקב כבד עמוס מידיי
מה הקשר בין אנטיביוטיקה להתפרצות של זיהום פטרייתי?
אני לא נגד אנטיביוטיקה והרבה פעמים היא מצילה חיים. יחד עם זה צריך לדעת שעל פני כל הריריות בגוף כמו מעיים, ריאות, פה, אזניים, אף, ושט, נרתיק וכו', נמצא צבא שלם של חיידקים חיוניים שתפקידם לשמור מפני פלישה של וירוסים, פטריות וחיידקים פתוגניים. תפקיד האנטיביוטיקה הוא להשמיד חיידקים מסוכנים (וטוב שכך) אבל אין ביכולת האנטיביוטיקה להבדיל בין טוב לבין רע, וחלק מהחיידקים הידידותיים מושמדים יחד עם החיידקים הלא רצויים. לעיתים קרובות לגוף אין את היכולת לשקם את עצמו במהירות הנדרשת על מנת לא לקבל זיהומים. אחת מהתופעות הידועות היא שלנשים רבות יש פטריה וגינלית לאחר צריכת האנטיביוטיקה. הטעות הנפוצה היא שחושבים שרק בנרתיק הפטריה מתגברת, אבל למעשה היא יכולה לצמוח כמעט על כל הריריות בגוף. ברוסיה הרופאים הקונבנציונלים הבינו זאת ולכן הם תמיד נותנים ביחד עם הטיפול באנטיביוטיקה גם תרופה אנטי פטרייתית שמונעת התפרצות של פטריות (גם לגברים).
למה אסור לאכול בוטנים בטיפול ועוד כל מיני מאכלים שבכלל לא מכילים סוכר?
על הקליפה הדקה של הבוטנים נמצאים סוגים שונים של פטריות ועובשים, וצריך למנוע כניסה שלהם אל הגוף. לגבי שאר המזונות, הבעיה היא לא רק הסוכר שבמאכלים אלא גם שמרים, קמח לבן, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים, צבעי מאכל – כל התוספות הכימיות שגורמות לחוסר איזון בפלורת המעיים.
האם הקנדידה מדבקת?
כן, הקנדידה יכולה להיות מדבקת כמו כל זיהום אחר אבל לא בהכרח. תלוי ביכולת ההגנה של המערכת החיסונית שלך, ובמצבך הבריאותי. קנדידה פנימית לא מדבקת, קנדידה חיצונית (פה, לשון, עור, ציפורניים, רגליים, נרתיק) יכולה להיות מדבקת.
יש לי קנדידה אבל כמעט אין לי סימפטומים. האם בכל זאת אני צריכ/ה טיפול?
במקרה של הימצאות קנדידה כדאי לטפל גם אם יש מעט סימפטומים. יכול להיות שהמערכת החיסונית שלך עדיין מתגברת על תופעות הזיהום, ולמרות זאת עדיף להפטר ממנו וככה למנוע בעיות בעתיד כי טבע הקנדידה הוא להתרבות. היו לי מטופלים שחשבו כמוך, שאין להם סימפטומים עד שהתברר להם שהם פשוט התרגלו לעצירות הכרונית, למיגרנות, לעייפות, לבטן הנפוחה, לנשירת השיער וכו' ופשוט התעלמו מהם ולא קישרו את זה לקנדידה.
תמיד יש יוצא מן הכלל ולכן אם מסתבר שיש צמיחה גבוהה של קנדידה במעיים ללא סימפטומים ואורח חיים בריא עם תזונה מאוזנת, אז אפשר לוותר על טיפול.
האם אני אוכל לחזור לאכול רגיל לאחר הטיפול?
השאלה מה זה רגיל? אם ה"רגיל" שלך הביא לך את הקנדידה אז לא כדאי לחזור לזה. יש תזונה שמאפשרת התרבות של פטריות. אם התפריט מבוסס על מתוקים, קמח לבן וג'אנק פוד וזו התזונה הרגילה, אז יש לך הרגלים מעוררים מחלות. השאלה האם באמת היית רוצה לחזור לאורח החיים הישן שלך אחרי שעלית על מסלול של בריאות?
תזכרו – כל מחלה צריכה תנאים ותזונה לא מתוקנת היא אחד מהם כך שאם נותנים לקנדידה את התנאים היא עלולה לחזור.
כחלק מהטיפול בתוכנית שלי אני נותנת גם תפריט תזונה לאחרי הטיפול להמשך אורח חיים בריא.
אני צריכה אנטיביוטיקה בזמן הטיפול. מה לעשות?
היו לי מטופלים ומטופלות רבים שהצליחו להתגבר על זיהום בדרכי השתן או בגרון עם צמחים אנטיביוטים בלבד. אם אין ברירה וצריך אנטיביוטיקה, אפשר לקבל הדרכה מדויקת על מנת למנוע רגרסיה בטיפול בקנדידה.
רואים שיש לי פטרייה בלשון. האם טיפול מקומי זה מספיק?
במקרה של פטרייה בלשון, כל מזון שאנחנו לועסים עובר דרך הפה וזה אומר שהמזון ספוג בפטרייה ונכנס למערכת העיכול. יכול להיות שהחומציות בקיבה תשמיד את הפטרייה ויכול להיות גם שלא. פטריה בלשון מעוררת חשד חזק שיש גם פטרייה במעיים
אחרי כמה זמן טיפול אני ארגיש שיפור?
אין אפשרות להתחייב על זמן מדוייק מכיוון שכל גוף מגיב אחרת. ברוב המקרים שנתקלתי בהם, הורגש שיפור לאחר שלושה שבועות בערך. אחרי זמן זה רוב המטופלים שלי כבר הרגישו בדרך כלל שהגוף עובר שינויים לטובה ושתהליך הריפוי התחיל.
האם יש תרופת פלא שמטפלת בקנדידה?
לאנשים אפשר למכור סיפורים, אבל את הגוף אי אפשר לרמות. אין תחליף לאמת. לגוף יש יכולת משלו להבריא בתנאים הנכונים והוא צריך התייחסות, אבחון, טיפול מקיף והוליסטי. אין קיצורי דרך ואין תרופות פלא. מצטערת..ואם בכל זאת תמצאו אותה, תזכרו לעדכן אותי.
האם אפשר לטפל בקנדידה בזמן הריון או בזמן הנקה?
למרות שיש צמחי מרפא ותרופות שמותרים בזמן הריון, אני בעיקרון לא נותנת צמחי מרפא ותכשירים אנטי פטרייתיים בזמן הריון. התוכנית שלי מתאימה לנשים לא מניקות לאחר הלידה. במקרה של הנקה יש צורך בהתאמת טיפול אישית – לקביעת טיפול בהתאמה אישית צרי קשר או התקשרי 048623901.
האם קנדידה גורמת לסרטן?
יש דעות לשני הצדדים. ישנם רופאים קונבנציונאליים שטוענים שזיהום קנדידה כרוני יכול לגרום לסרטן. אנחנו יודעים גם שגידולים סרטניים פעמים רבות מצופים בקנדידה. אנו גם יודעים שתאי הסרטן ניזונים מסוכר, בדיוק כמו הקנדידה, וששניהם מעדיפים סביבה חומצית. אני אישית טיפלתי באישה עם סרטן שד שהטיפול הכימוטרפי לא עזר לה, ורק התוכנית האנטי פטרייתית שלי גרמה להצטמקות הגידול הסרטני שלה. מצד שני, אין באמת עדיין הוכחה לקשר הישיר בין קנדידה לסרטן ואין צורך להיכנס לפאניקה כשמגלים זיהום פטרייתי.
מה יקרה אם אני לא אטפל בקנדידה שלי?
זה תלוי מאוד באורח החיים שלך. אם אתם יודעים שיש לכם קנדידה אבל אתם שומרים על תזונה בריאה ואין לכם סימטפטומים, סביר להניח שהגוף שלכם יודע לשאת את כמות הקנדידה הזו ולא יקרה שום דבר. אבל, אם הרגלי המחייה שלכם לא בריאים (תזונה לא נכונה, סטרס, אלכוהול, עישון, סמים וכו'), הפטרייה עלולה להתרבות ומצבכם לאט לאט יכול להידרדר עם התווספות של עוד ועוד סימפטומים עד שלא תהיה לכם ברירה ותצטרכו לקחת את עצמכם בידיים. אני ממליצה לא לחכות עד להידרדרות ולהתחיל כבר היום לטפל בגוף שלכם באמצעות התוכנית שלי.
האם מזון נא (רואו פוד) הוא הפתרון לקנדידה?
אני יודעת שטוענים שכן, אבל האמת היא שלא. אני בעצמי תומכת מאוד במזון נא ובעיניי זו התזונה האולטימטיבית. אבל נתקלתי במטופלים שחיו שנים על מזון נא ולא הצליחו להתגבר על הזיהום הפטרייתי שלהם, בעיקר כשהיה מדובר על פטרייה בעור. רק כשהתאמתי להם את התוכנית שלי והורדתי את רוב הפירות מהתזונה שלהם במשך הטיפול, הם הצליחו להיפטר מהפטרייה. כמובן שאחרי הטיפול החזרנו את הפירות.
אם גם לי וגם לבן/בת זוגי יש קנדידה, האם הטיפול יהיה אפקטיבי אם רק אחד מבני הזוג עובר אותו?
כל עוד הקנדידה פנימית (כמו במעיים למשל), אין הדבקה ולא חייבים לעשות טיפול זוגי. אבל, אם שני בני הזוג סובלים מקנדידה חיצונית כמו בלשון, בעור, בציפורניים, בנרתיק/איבר מין גברי, מומלץ מאוד לעבור את הטיפול הזוגי על מנת למנוע הדבקה חדשה (אפקט הפינג פונג).
אם רק אחד מבני הזוג סובל מקנדידה חיצונית ולא תרצו ךעבור טיפול זוגי, יש לעבור טיפול בתוכנית המתאימה ולשמור לאורכה על הפרדת חפצים שעלולים לבצע הדבקה כגון מגבות, נעליים, מברשות שיניים וכו'.
מהו אורך השימוש בתוכנית שלי?
תלוי ברמת הפטרייה, חומרת הסימפטומים, יכולת המערכת החיסונית, דיוק והתמדה בטיפול. טיפול בקנדידה בדרך כלל לוקח זמן רב וחלק מהמטופלים שלי הגיעו אליי אחרי טיפול של 7/8 חודשים במקום אחר. בזכות ההרכב המקיף של התוכנית שלי, המטופלים שלי נפטרים מהקנדידה בזמן קצר יותר באופן משמעותי (3 חודשים בממוצע). ערכה אחת מספיקה ל40 ימים ומספר הערכות לאדם לפי הצורך האישי.